Ebru is schilderen op water, een traditionele Turkse kunstvorm.

Het is een ambachtelijke techniek die herkenbaar is door haar organische vormen, mystieke uitstraling en vloeiende patronen. De kleuren vervloeien op het wateroppervlak, de schilder druppelt de verf in de bak en ontwerpt zo een schilderij van natuurlijke vormen.

Elke schildering wordt op een verbluffende manier vereeuwigd: als het ontwerp op het water klaar is, wordt het papier (of stof:) op de vloeistof geplaatst, waardoor de kleuren in het papier trekken en het eindresultaat in negatief zichtbaar wordt.

Masterclass

Tijdens een masterclass kunt u in een korte tijd kennis maken met deze facinerende kunstvorm. Na een korte introductie en een uitleg van de geschiedenis van Ebru, beginnen we aan de voorbeelden van de technieken die nodig zijn om deze kunstvorm te beoefenen. De gebruik van de materialen worden uitgelegd tijdens het maken van de voorbeelden. Daarna kunnen de deelnemers zelf aan de slag en maakt iedereen zijn eigen ontwerp.

Tijdens de masterclass zorgen wij uiteraard voor een goede begeleiding en beantwoorden we alle vragen. Alle ontwerpen die tijdens de masterclass zijn gemaakt mogen meegenomen worden door de deelnemers.

Cursussen

Een cursus is de manier om deze fascinerende kunstvorm Ebru verder te ontdekken.

De cursus Ebru brengt je de basistechnieken stap voor stap, duidelijk en op een praktische manier, bij. Zo leer je o.a het aanmaken van een basiswater, het maken van verf met verfpigmenten het toepassen van de technieken in je eigen ontwerp.